Απεργιακή εκπομπή εργαζόμενων Στο Κόκκινο και στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ 24-1-2018


Στο πλαίσιο της σημερινής στάσης εργασίας - και της αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζόμενων στα ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ - αναφορικά με τις τρεις εκδικητικές απολύσεις δημοσιογράφων στο ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο εργαζόμενοι και απολυμένοι πραγματοποίησαν μια ωριαία ενημερωτική εκπομπή για όσα συμβαίνουν εκεί και καλούνται εκβιαστικά να υπογράψουν με στόχο τη δραματική μείωση των μισθών τους.

Ακούστε την εκπομπή εδώ: https://soundcloud.com/user-205006870/1055-fm-24-1-2018

Στην κουβέντα ειπώθηκε μεταξύ άλλων ότι επιδίωξη των εργαζόμενων είναι όχι μόνο τα μέσα του ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν ανοιχτά, αλλά και να έχουν ουσιαστικό ρόλο στην ενημέρωση των πολιτών, δηλαδή να μην είναι ντουντούκα αλλά να ασκούν ουσιαστική κριτική στην κυβέρνηση.

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι χθες το μέλος του ΔΣ της Left Media AE, Δημήτρης Στούμπος, ξεκάθαρα αναφερόμενος στις απολύσεις εξήγησε ότι αυτές έγιναν για λόγους παραδειγματισμού, ώστε να πεισθούν και να υπογράψουν τελικά όλοι οι εργαζόμενοι Στο Κόκκινο μειώσεις μισθών 20% κάτι που σημαίνει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων καλείται να επιβιώσει με αμοιβή ύψους περίπου 750 ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα εξήγησαν από την πλευρά τους πως οι περικοπές μισθών εκεί τα τελευταία χρόνια έφεραν και νέες περικοπές και μειώσεις στις αμοιβές τους. Ενώ ακόμα δεν τους έχει δοθεί το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρίας και φτάσαμε στο σημείο να τους ζητούν και τρίτη φορά μείωση μισθού.

Στην εκπομπή μίλησαν ο Χρήστος Τζίφας, διοικητικός υπάλληλος στην εφημερίδα Η ΑΥΓΗ και εκπρόσωπος των συναδέλφων του στην ΕΠΗΕΑ, η Μπούλικα Μιχαλοπούλου δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των συναδέλφων της Στο Κόκκινο στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ο Νίκος Μορφονιός δημοσιογράφος και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ στην ΕΣΗΕΑ, ο Γιάννης Ανδρουλιδάκης, δημοσιογράφος Στο Κόκκινο, η Τζούλυ Τζίγκα, δημοσιογράφος Στο Κόκκινο, η Νανά Νταουντάκη, μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η απολυμένη δημοσιογράφος Γιάννα Αθανασίου και ο επίσης απολυμένος δημοσιογράφος Αλέξανδρος Ζέρβας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τι απαντάμε στη Left Media ΑΕ προς αποκατάσταση της αλήθειας

Το απεργιακό πρόγραμμα στον 105,5 Στο Κόκκινο την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου

ΑΔΕΔΥ: Να ανακληθούν οι απολύσεις και να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στον Ρ/Σ Στο Κόκκινο