Κάλεσμα διαμαρτυρίας έξω από τον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο 105,5 αύριο στις 12:00 για τις νέες εκδικητικές απολύσεις


Το προκλητικό θέατρο του παραλόγου που ζούμε οι εργαζόμενοι στον Ρ/Σ «105,5 στο Κόκκινο», πέρασε σήμερα το πρωί σε άλλο επίπεδο. 24 ώρες μετά τη θρασύτατη ανακοίνωση του Δ.Σ. της Left Media, στην οποία οι εργαζόμενοι κατηγορούμασταν ότι παίζουμε… πολιτικά παιχνίδια, επειδή δεν δεχθήκαμε να μειωθούν οι μισθοί μας στο ποσοστό που μας προτάθηκε και αξιώσαμε διαπραγμάτευση, 12 ώρες αφότου το ίδιο Δ.Σ. μας κάλεσε να κάνουμε «μεγαλύτερη συνέλευση» για να επαναλάβουμε την συγκεκριμένη πρόταση που κατέθεσε η προηγούμενη συνέλευση, 3 ώρες πριν γίνει η συνέλευση που μας ζητήθηκε, το Δ.Σ. ανακοίνωσε τις απολύσεις ακόμα 4 συναδέλφων μας.
Κατά «σύμπτωση», πρόκειται για τα μέλη που συγκροτούσαν την απεργιακή επιτροπή που προέκυψε από τις συνελεύσεις του Ιανουαρίου (Γιάννης Ανδρουλιδάκης, Μελίνα Βελιμέζη, Νίκος Μπιτσιμέας, Ειρήνη Προμπονά).

Οι απολύσεις αυτές, που αυξάνουν τον αριθμό των απολυμένων στους επτά (κι ενώ η διοίκηση ενημερώνει ότι ο αριθμός θα φτάσει τους 20), είναι ξεκάθαρα εκδικητικές και παράνομες και έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνο με τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων. Απαιτούμε την ανάκλησή τους. Σημειώνεται, ότι 5 από τους συναδέλφους που απολύθηκαν έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, γεγονός που ενισχύει το γεγονός της  επιλογής  των απολύσεων με εκδικητική διάθεση.
Σε όλο αυτό το διάστημα, από τις 18 Ιανουαρίου, οι εργαζόμενοι επιλέξαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους, αποφεύγοντας να απαντήσουμε σχεδόν σε κάθε συκοφαντία που εκτοξεύθηκε  εναντίον μας. Η υπομονή έχει όμως όρια.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι «αδιάλλακτοι» εργαζόμενοι  κάναμε  διαφορετικές  εναλλακτικές  προτάσεις σε 8 συνελεύσεις  με τις οποίες καλούσαμε τη διοίκηση σε διαπραγμάτευση προκειμένου να καταλήξουμε σε μια κοινή απόφαση, η οποία θα συνδύαζε τη βιωσιμότητα του σταθμού με τη βιωσιμότητα των εργαζομένων του.

Η τελευταία από αυτές, την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου, είχε συγκεκριμένες αριθμητικές προτάσεις μείωσης του μισθολογικού κόστους, τις οποίες εξουσιοδότησε το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ να μεταφέρουν.  Παρά τις συνεχείς υποχωρήσεις μας, το Δ.Σ. έβρισκε πάντα ένα παράθυρο για να αρνηθεί το διάλογο, υποστηρίζοντας ότι αυτός ολοκληρώθηκε με το τελεσίγραφο «οριζόντιες μειώσεις ή απολύσεις» της 6ης Νοεμβρίου.  Ενδεικτικά της  αλλοπρόσαλλης  τακτικής εμπαιγμού της διοίκησης είναι  οι ήξεις αφήξεις  σχετικά με την πρόθεση της  για  «εθελούσιες» αποχωρήσεις  καθώς  απέναντι στις διαθέσεις συναδέλφων να αποχωρήσουν, προέταξε τις απολύσεις.
Οι εργαζόμενοι στον «105,5 στο Κόκκινο» δηλώνουμε ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι και ότι οι ζωές μας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο τελεσιγράφων. Θα υπερασπιστούμε τις εργασιακές θέσεις και το βιοτικό επίπεδο των συναδέλφων μας.

Η Γενική Συνέλευση των Εργαζομένων του «105,5 στο Κόκκινο», την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου αποφάσισε ομόφωνα (30 μέλη):

-Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των εκδικητικών απολύσεων στον σταθμό, τόσο των 4 μελών της απεργιακής επιτροπής όσο και των τριών συναδέλφων που απολύθηκαν τον Ιανουάριο.

-Ζητάμε από τα σωματεία μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΕΡ) την κήρυξη επαναλαμβανόμενων 48ωρων απεργιών, μέχρι την ανάκληση όλων των απολύσεων.

-Κάνουμε χρήση του αέρα του σταθμού για απεργιακές εκπομπές, κατά τη διάρκεια της απεργίας.

-Προχωράμε σε συνέντευξη Τύπου για να εξηγήσουμε τις θέσεις μας.

-Επιμένουμε στην συγκεκριμένη πρότασή μας για τη μείωση του μισθολογικού κόστους, και ζητάμε από την ΕΣΗΕΑ και την ΕΠΗΕΑ να τη διαπραγματευθούν, χωρίς απολύσεις.


-Καλούμε κάθε εργαζόμενο και κάθε εργαζόμενη σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα μας, την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τον σταθμό, Σαρρή 19 στου Ψυρρή.

Σχόλια

 1. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΘΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Ή ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ. ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΔΡΑΚΟΥΣ

  Οι απολύσεις σε αυτές τις οικονομικές συνθήκες είναι δυσβάστακτες για όλους τους εργαζόμενους. Πληγώνουν όμως κι όλους εμάς τους ακροατές του Κόκκινου. Ειδικά όσους δεν έχουμε έτοιμη την εξήγηση ("έπαψε να τον χρειάζεται ο Σύριζα", "κάθε εργοδοσία είναι ίδια" κοκ). Άλλιώς πρέπει να αναζητηθεί η όποια λύση. Πρέπει όμως να καταλάβουμε κι εμείς:
  1. Γιατί είναι "εκδικητικές" οι απολύσεις; Αυτός ο χαρακτηρισμός έχει σαφή πολιτική στόχευση. Και πουθενά δεν τεκμηριώνεται. Πείτε τους εκφοβιστικούς, έστω.
  2. Όταν λέτε "μισθούς πείνας" κάνετε κάποια σύγκριση με τα ισχύοντα στον κλάδο; Πώς αντικρούονται συγκεκριμένα οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας;
  3. Θεωρώ ότι λογικά ένα κόμμα που είναι κύριος μέτοχος και απευθύνεται με φιλεργατικά συνθήματα στην κοινωνία κανένα λόγο δεν έχει να ανοίξει.μια πληγή που να το διαψεύδει στο κοινωνικό του ακροατήριο. Αν δεν στέκει η θέση της εργοδοσίας ότι η μείωση του μισθολογικού κόστους αποτελεί προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σταθμού πώς μπορείτε να εξηγήσετε την πρόταση που σας έγινε να δεχθείτε μείωση μέχρι 20% με κατώτατο όριο τα 750 καθαρά, ; Υπάρχει εναλλακτική λύση που να επιτρέπει την ομαλή πληρωμή των μισθών στη σημερινή οικονομική συγκυρία; Εσείς τι προτείνετε;
  4. Η εργοδοσία ισχυρίζεται ότι η σύνθεση της απεργιακής επιτροπής δεν ήταν γνωστή ούτε συνδέεται η επιλογή των απολύσεων με την δράση των μελών της απεργιακής επιτροπής. Τι έχει συμβεί πραγματικά; Πώς εξηγείται η σειρά με την οποία άρχισε η εργοδοσία να εφαρμόζει τη "μείωση του κόστους με απολύσεις";
  5. Θεωρείτε ότι η μόνη λύση είναι η υποχώρηση της εργοδοσίας. Σε ποια ακριβώς βάση; Επαναπροσλήψεις με τι μισθούς;
  6. Ποιά σχέση έχει η κρίση που έχει προκύψει με την λειτουργία του 24/7 και τις στρατολογήσεις που εξαρχής έγιναν σε προσωπικό του Κόκκινου;

  Είναι όντως οδυνηρό και πολύ θλιβερό να χάνει κανείς τη δουλειά του τέτοιες εποχές. Θλιβερό επίσης να αποδιοργανώνεται ο σταθμός τέτοιες, μαλιστα, μέρες και ώρες. Αλλά και εσείς δεν μιλάτε καθαρά. Πολλά μας κρύβετε και σε άλλα εστιάζετε. Κάποια στιγμή πρέπει να δούμε όλοι καθαρότερα. Μας το χρωστάτε εξάλλου σε όλους εμάς τους ακροατές για έναν λόγο παραπάνω: επειδή υπηρετείτε τη σοβαρή και όχι συνθηματολογική ενημέρωση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μου αρέσει το ξεφτίλισμα που κάνανε στο Ριζοσπάστη για τις απολύσεις, οι εντελώς γελοίοι χάρτινοι αριστεροί της κονόμας.
  Γιατί αν απολύεις όλη την απεργιακή επιτροπή και δεν είναι εκδικητική, τότε είναι φασιστική απόφαση.
  Οι υπόλοιποι 5 λόγοι είναι για γέλια

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

105+5 +.... υπογραφές για την ανάκληση των απολύσεων «Στο Κόκκινο»

Η απεργιακή εκπομπή Στο Κόκκινο για τα κινήματα 11-2-2018